objednat Darčekový poukaz Dostanete ihneď emailom
prehliadnuť Ponuku kurzov Vinárskeho inštitútu

Francúzsko, Taliansko, Pyrenejský polostrov

Dvojdenný  kurz sa zameriava na najväčšie vinárske štáty Európy. Získate podrobné informácie o histórii pestovania viniča hroznorodého v jednotlivých krajinách, apelačných systémoch, typických odrodách aj o geografii.  Na praktickej lekcii budete degustovať 26 vzoriek najvýznamnejších vín Francúzska, Talianska, Španielska a Portugalska (napr. Chablis, Champagne, Prosecco, Barolo, Cava, Rioja, Sherry, Porto atd.). Praktická časť tohto kurzu je rozdelená na dve jednodenné školenia (1. deň – Francúzsko, 2. deň – Taliansko, Pyrenejský polostrov).

Obsah kurzu

Praktická časť – dvojdenný intenzívny seminár pod vedením lektora z radov špičkových someliérov.

Lektor s vami preberie všetky regióny a výklad doplní svojimi praktickými skúsenosťami.  Počas kurzu ochutnáte 26  vzoriek exkluzívnych vín.

Prvý deň je celý venovaný vínam a vinárstvam Francúzska, druhý deň zase vínam a vinárstvam Talianska, Španielska a Portugalska.

Teoretická časť – poštou dostanete vytlačené skriptá v rozsahu 97 strán, vrátane množstva máp početných vinárskych oblastí v daných regiónoch a ďalšie obrazové prílohy. Skriptá si naštudujete vopred v pohode doma. Zostávajú vám naďalej k dispozícii a môžete sa k učivu vracať aj v budúcnosti.

Obsah skrípt je rozdelený pre každú krajinu na tieto základné kapitoly:

História viniča hroznorodého – Francúzsko, Taliansko, Španielsko, Portugalsko

Apelačné systémy, označovanie vín, geografia – Francúzsko, Taliansko, Španielsko, Portugalsko

Typické odrody – Francúzsko, Taliansko, Španielsko, Portugalsko

Výroba vína – Champagne, Sherry a pod.

Tým, že budete už teoreticky pripravení, si budete vedomosti prehlbovať a lepšie si všetko zapamätáte.

Ako prebieha kurz

Kurz je dvojdenný intenzívny seminár (praktická lekcia) pod vedením nášho lektora z radov špičkových someliérov.

Na seminár sa teoreticky pripravíte v pokoji doma. Prečítate si študijné materiály, ktoré vám pošleme poštou. Učivo si precvičíte pomocou testov v študijnom prostredí. Prístup k študijnému prostrediu získate po zaplatení.

Na kurz takto prichádzate už teoreticky pripravení a môžete sa úplne venovať výkladu lektora, praktickým zručnostiam a degustácii. Je to forma štúdia, ktorá sa osvedčila. K skriptám aj testom máte kedykoľvek v budúcnosti prístup na osvieženie učiva.

Kurz je ukončený záverečnou skúškou vo forme písomného testu.

Po úspešnom zložení skúšky získate Osvedčenie o absolvovaní podpísané lektorom kurzu, prezidentom Asociácie someliérov SR a riaditeľom Vinárskeho Inštitútu. Ak skúšku neurobíte, môžete si prísť zadarmo napísať test znova na ktorýkoľvek ďalší kurz.

Skúška nie je povinná, môžete kurz absolvovať aj bez nej.

Súčasťou kurzu je dvojchodový obed každý deň..

Čo Vám kurz prinesie

Milovníci vína z radov laickej verejnosti získajú základný prehľad o histórii, geografii, apelačných systémoch, označovaní vína a typických odrodách v jednotlivých krajinách, ako aj o odlišnostiach medzi uvedenými štátmi a špecifickosti hodnotenia vína.

Personál gastronomických zariadení a vínoték si prehĺbi svoje znalosti nevyhnutné pre bežnú prevádzku reštaurácie a vínotéky ponúkajúcej  zahraničné vína  z uvedených oblastí, a taktiež získa všetky dôležité informácie o súčasnej situácii (kvalita aktuálnych ročníkov, zmeny v apelačných systémoch a pod.) vo Francúzsku, Taliansku, Španielsku  a Portugalsku.

Pre tých, ktorí chcú absolvovať celý Študijný program SOMELIÉR, je to tretí stupeň za cieľom.


Obom skupinám absolventov prinesie kurz pod vedením špičkového someliéra a s ochutnávkou exkluzívnych vín istotne neobyčajný zážitok.

 

Termíny

Termíny a miesta konania najbližších kurzov:

Kurzy prebiehajú po celý rok v Bratislave, Košiciach a na ďalších miestach SR. Aktuálne termíny a miesta sa vypisujú tri mesiace vopred.  Ak sa odhlásite z už objednaného kurzu a vypísaný termín Vám nevyhovuje, počkajte na vypísanie ďalších termínov.

20. 2. 2018 9:00 - 21. 2. 2018 17:00

Počet miest: 30
Termín: 20. 2. 2018 9:00 - 21. 2. 2018 17:00
Místo: Vinotéka Sv. urbana, Klobúčnická 5, Bratislava

Ako sa prihlásiť

Krok č. 1  Vyberte si termín a miesto kurzu.

Krok č. 2 Objednajte si kurz.

Krok č. 3  Po zaplatení Vám zašleme prihlasovacie údaje pre váš študijné účet, skriptá Vám zasielame poštou.

Krok č. 4 Pomocou prihlasovacích údajov vstúpite do svojho študijného účtu a môžete sa v kľude začať pripravovať na kurz pomocou autotestov k skriptom.

Ak vám termín prestane vyhovovať, môžete ho na svojom študijnom účte zmeniť – bezplatne 14 dní pred kurzom.

Ak máte darčekovú poukážku, kontaktujete manažéra vzdelávania (všetko je uvedené na darčekovej poukážke) a ten vám zašle prihlasovacie údaje na váš študijný účet a prihlási vás na vami požadovaný termín.

Praktické rady

Kurzy Vinárskeho Inštitútu absolvovalo viac ako 3600 absolventov, a preto si vám dovoľujeme predostrieť zopár odpovedí na časté otázky našich študentov.

Prečo sa mám pripravovať vopred?

Oplatí sa venovať určitý čas prečítaniu skrípt a vyskúšať si znalosti pomocou testov (sú iba pre vás, výsledky sa nikde neukladajú). Na samotný kurz s lektorom prichádzate teoreticky pripravení a môžete sa naplno venovať praktickým zručnostiam a výkladu plnému poznatkov z praxe. Znalosti vám zostávajú ukotvené v pamäti na dlhý čas. Táto forma štúdia je vyskúšaná a osvedčila sa.

Čo ak sa vopred nepripravím, nestíham?

Aj tento variant si niektorí študenti vyberajú. Absolvujú praktickú časť kurzu s lektorom, neskladajú záverečnú skúšku. Potom si preštudujú skriptá a overia si znalosti pomocou testov a bezplatne absolvujú záverečnú skúšku na niektorom z ďalších kurzov.

Nechcem robiť záverečnú skúšku, môžem kurz absolvovať?

Záverečná skúška nie je povinná. Môžete kurz absolvovať aj bez nej. Načerpané znalosti vám nikto nevezme a samotný kurz pod vedením someliérskych špičiek je zážitok. Skriptá vám zostávajú k dispozícii, ako aj prístup na študijný účet. Nezískate ale Osvedčenie o absolvovaní.

Prihlásil/a som sa na kurz, ale termín mi už nevyhovuje

Na vašom študijnom účte sa prehlásite na iný termín (14 dní vopred bezplatne, v prípade choroby alebo neočakávanej udalosti vyhovieme bezplatnému prihláseniu aj kratší čas pred kurzom).

Základná cena kurzu je

247.11 bez DPH

(299.00 s DPH)

Ak ste si už zakúpili aspoň jeden kurz, objednajte si tento kurz za balíčkovu cenu cez Váš študijný účet. Balíčková cena kurzu je:

222.31 bez DPH

(269.00 s DPH)

Vianočný bonus

10 € na nákup vína na

ke každej objednávke kurzu či darčekovej poukážky do 24.12.2017

Kód na zľavu dostanete na faktúre
Zľavu je možné uplatniť pri nákupe nad 50 € do 31.12.2017

 

Klubová karta Vinárského Inštitútu pre každého absolventa! Získate zľavy na kurzy pre seba aj svojich známych, ako aj v predajniach s vínom a vínotékach.
Viac informácií